Blog blogger blogst

Ik was in m’n hoofd een blog aan het schrijven, over waarom ik er niet goed achterkom waarom ik de laatste tijd niets meer te schrijven heb, en over hoe jammer dat eigenlijk is.

Maar in m’n hoofd staakte het bij het woord blog. Alsof ik daar blokkeerde, en niet meer verder kon nadenken, maar bleef haken bij de vraag waarom ik zo’n hekel heb aan het woord blog.

Blog. Kennelijk is het een afkorting van weblog. Het online bijhouden van wat je doet of denkt (vrij vertaald).

Misschien heb ik er een hekel aan omdat het woord ‘log’ erin zit, en log is lomp, en lomp vind ik niet vleiend. Ook de beginletters ‘bl’ roepen allerlei negatieve associaties op, als ‘bleeehh’ of als ‘blllllgghh’ Dus al met roept bloggen iets op als ‘bllleeehh lompe verhalen’ vertellen. En die indruk wil ik natuurlijk niet geven.

Maar ‘ik schrijf stukjes online’ klinkt ook zielig, en geen idee welk ander woord ik kan gebruiken. Iemand suggesties?

Je bent hier voor de vragen, niet voor de antwoorden.

Leave A Reply

Navigate