Boekenclub

Ik daalde met Adaja de trappen van de Bubbelz af, en we troffen daar Albert en Jojanneke, die net bij de Boet gegeten hadden, en we gingen het hebben over het idee om een boekenclub te starten.

Ik denk nog wel vaak terug aan dat moment, over hoe bijzonder het eigenlijk is dat er precies op het goede moment iets in gang wordt gezet, en hoe er zo mensen in je leven komen, en hoe dat iets van waarde blijkt te zijn.

Eén van de founding fathers van de boekenclub was nogal stellig over wie er wel en niet bij mochten, en ik dacht nog, nou poe poe.

Maar kennelijk met een vooruitziende blik, want wat is het een rijke club persoonlijkheden bij elkaar. Serieuze lezers, niet-lezers, af-en-toe-lezers: het maakt niet zoveel uit, want op de boekenclubavond wil iedereen er volgens mij graag bij zijn, niet per se om het boek (voor de serieuze lezers natuurlijk wel), maar vooral om elkaar.

Ik heb er vriend(inn)en bij gekregen, deze blog ben ik begonnen in navolging van, ik heb er nóg een nieuwe club (mensen en kunst) bij gekregen. Dus als de liefde voor lezen dít allemaal teweeg kan brengen, dan hoop ik de komende jaren nog heel veel mooie boeken te mogen lezen.

1 Comment

Leave A Reply

Navigate