Goedbedoeld ongemak

Simpele dingen die het leven leuker en aangenamer maken voor jezelf en de mensen om je heen, daar houd ik van.

Tijdje geleden waren we uitgenodigd voor een avondje bij vrienden van sport, samen met nog een ander stel. In diezelfde week had ik een blog gelezen over ‘96 simpele dingen die het leven leuker maken’ (als ik wat gemotiveerder was geweest, dan had ik die blog kunnen linken). Één van de punten was ‘neem altijd een cadeautje mee voor de gastheer/vrouw.’ Dat simpel ook ingewikkeld kan worden, daar had ik niet direct rekening mee gehouden.

Zoiets aardigs en hoffelijks als een bloemetje meenemen voor de gastvrouw, sprak mij wel aan, dus toog ik zaterdagmiddag naar de bloemenwinkel om een klein bloemetje te halen voor de gastvrouw van die avond. Tot zover niets ingewikkelds.

Omdat het zaterdagmiddag was, en de bloemist van z’n bloemen af wilde, stopte hij ongeveer alle bloemen en grassen die hij nog over had in het boeketje dat ik bestelde, in de veronderstelling mij een plezier te doen. Mijn kleinigheidje werd dus voor de gelegenheid een overdreven boeket.

Eenmaal thuis begon het dilemma. Wat doe ik? Boeket maar thuis op de tafel zetten? Maar ja, het idee was goedbedoeld, en toch ook aardig.

Aangekomen bij onze vrienden die avond kwam ik met een te overdreven boeket aan, met de woorden ‘hier een kleinigheidje.’ Het had precies die ongemakkelijkheid die ik al voorvoelde. Ik kon toch ook niet echt uitleggen dat ik maar iets kleins wilde, maar dat er een hele restpartij aan bloemen was ingestopt door de bloemist, voor hetzelfde geld. Maar dat ik nu met een gigantisch boeket aan kwam zetten voor een gezellig avondje, had toch ook iets overdreven. Dus met wat omslachtige halfzinnen probeerde ik het maar een beetje af te doen, en gauw het onderwerp op iets anders te brengen.

Simpele tips opvolgen die het leven leuker maken: het kan ook ingewikkeld worden.

Leave A Reply

Navigate