Hommage aan geert

Geert wil een bar muscle up kunnen. Dat is zo’n beweging waarbij je aan de rekstof hangt, gracieus een swing maakt en met een vloeiende beweging je omhoog swingt en steunend op je armen eindigt op de rekstok. Dat Geert een clinic volgde van een aantal lessen om de bar muscle up te leren, maar het daarna nog niet kon, dat viel toch een beetje tegen (van de trainer en de begeleiding dan).

Dan zelf maar thuis aan de slag. Er kwam een speelrek in de tuin (voor de kinderen). Als je aan dat rek hangt, gaan je handen pijn doen. Er werden ‘grips’ besteld, magnesiumpoeder voor stroefheid, en tape was ook wel handig voor een goeie grip. Oja, als je oefent, moet dat ook in een speciaal crossfitsportmerk. Korte broek, lange broek, trui voor koude dagen, shirt voor gewone dagen en een hemd voor warme dagen. Sportschoenen voor binnen, sportschoenen voor buiten.

Bij aanschaf van het rek was al duidelijk dat er geen bar muscle up op geoefend kon worden. Gelukkig wilde mijn vader via de VCU wel iets in elkaar lassen om vervolgens te kunnen bevestigen aan het rek. (De rekening voor het materiaal zou later volgen.)

Ai. Gelaste rek hoog. Door de hoogte, miste een bepaalde swing in de zwaai, en werd de bar muscle up lastiger. Elastieken! Met elastieken zou de zwaai makkelijker gemaakt kunnen worden. Bol.com is gewillig, en met een arsenaal aan elastieken moest het goedkomen.

Ai. Toch niet. Met de elastieken werd het niet makkelijker. Een houten kist! Met een kist kon de juiste afstand tot de rektstok bereikt worden, en dan zou er niets meer in de weg staan tot een vloeiende bar muscle up.

Ai. Toch niet.

Maar over een paar weken sta ik beteuterd te kijken als Geert de bar muscle up kan, en ik nog niet.

1 Comment

Leave A Reply

Navigate