Niet me, niet mezelf, en niet ik.

Ik wilde eigenlijk een aflevering van een serie kijken, maar plichtmatig als ik ben, vind ik mezelf hier typend terug.

Wat de laatste tijd hoog in mijn irritatie zit, zijn de continue stroom van berichten die gaan over ‘voor jezelf kiezen’ (en alle varianten daarvan) ‘doen wat jij wil’ ‘je eigen keuzes maken’.

Het is helemaal niet goed om continue dat verhaal te vertellen. Natuurlijk, ik roep ook geregeld ‘en nou ga ik eens lekker doen wat IK wil doen!’ En dan ga ik bijvoorbeeld op onze slaapkamer in m’n ondergoed voor de airco liggen. Een half uur lang. Lekker puh.

Maar dat zijn kleine dagelijkse dingetjes. De boodschap die je een medium opslingert, of in een boek verpakt, moet niet ik, ik, ik zijn. Des te vaker je hoort dat het om jou moet draaien, des te meer je zo’n verhaal gaat geloven.

Wat me dan zo irriteert? Ik denk dat je bedrogen uitkomt. Je gaat jezelf tegenvallen, je gaat jezelf teleurstellen. Als iedereen op zichzelf gericht is, dan zal het voor een ander ook nooit om jou draaien. Dat is eigenlijk zo allenig.

Leave A Reply

Navigate