De afgelopen tijd

Je kunt ervoor kiezen om jezelf elke dag uit te dagen, te motiveren, je blik bewust te richten op de wereld om je heen, op iets wat je hoort, leest, denkt of ziet. Je kunt elke dag ergens een stukje over schrijven (bloggen! Maar ik houd niet van dat woord).

Je kunt er ook voor kiezen om de Disney+ app op je telefoon te installeren, en elk vrij half uurtje dat je hebt Homeland te gaan bingewatchen.

Het is denk ik niet moeilijk raden wat ik de afgelopen dagen vooral doe.

Vooral Claire Danes in Homeland vind ik bewonderenswaardig goed acteren. Maar ook: Homeland is ‘af’. Het heeft geloof ik zeven seizoenen, waarvan het laatste seizoen in 2020 uitkwam, en het eerste seizoen in 2011. Het gaat in de eerste seizoenen over Al Qaida, Israël, Palestina, Irak, Iran, Hezbollah, Hamas. Allemaal woorden die je de afgelopen maanden ook hoort.

We hebben volgens mij het idee dat de geschiedenis lineair vooruit loopt, maar ik dacht, tijdens al die uren verstand vergapen aan Homeland, is het niet eerder een cirkel? Een grillige cirkel.

1 Comment

  1. Als je van Claire Danes houdt (en zeg nou zelf wie doet dat niet na My So-Called Life) dan durf ik misschien wel Fleishman Is in Trouble aan te raden.

    Slechts 8 afleveringen. Die je lang kunnen bijblijven.

    Ik zeg ‘durf’ omdat vooral de eerste aflevering nogal expliciet is (alleen die aflevering). Want daarom heb ik er nog nooit over geblogd, ik bedoel: geschreven!

Leave A Reply

Navigate