Met de billen bloot

Zo eens in de zoveel tijd ga ik naar the Waxing Company. Zoals de naam al doet vermoeden waxen ze daar alles. Joh. Benen, oksels, en alles daar beneden. Het is uitsluitend voor vrouwen, en dat er een markt voor is, blijkt uit de drie vestigingen die The Waxing Company heeft. Vanmiddag was het weer zover.

Het was een ongeveer jaar of vijftien geleden dat ik samen met mijn oudste zus naar Almere toog om all the way te waxen. We kwamen in een op het oog dubieus straatje terecht in Almere Buiten, met allemaal eenpitters op een rij, waaronder dus – geheel in het roze – The Waxing Company. We maakten toen kennis met Claudia, die de Brazilian Wax naar Nederland had gehaald.

Je komt daar alleen binnen, als je vrouw bent, en ze van binnen de deur voor je open doen. Nederlands en/of Engels spreken de ‘depiladora’s bijna niet. Het is Spaans, Portugees of Braziliaans. Heerlijk ongemakkelijk. Want als je daar in een kamertje ligt, letterlijk met de billen bloot, en je begint een beetje te ratelen van de zenuwen, dan leidt dat nergens toe.

De depiladora’s zijn heel discreet, en vriendelijk. In de voorbije jaren heb ik er heel wat meegemaakt, en ze moeten wel een passie hebben voor het (verwijderen van) haren. Terwijl je daar ligt, in een tl verlicht kamertje, wordt er eerst een chirurgische lamp op het plaats delict gericht, en waxlaag voor waxlaag wordt het gebied vrij verklaard. Vanmiddag was het licht van de lamp niet eens voldoende, en kwam er zelfs een bril aan te pas om er zeker van te zijn dat er geen vijandelijke resten achterbleven.

Iedereen heeft graag eer van zijn werk. Na 30 minuten pijn verbijten, en het gevoel hebben het ergste te hebben gehad, wordt er plotseling een spiegel uit een laatje gehaald, met de vraag: ‘Would you like to see it?’ Ja, wat zeg je dan? Je begrijpt dat de depiladora trots op haar werk is, het viel tenslotte niet mee, maar of ik per se naar mijn eigen onderkant wil koekeloeren? Ehm. Maar goed, beleefdheid gaat voor ongemak, dus met een ‘really nice’ werp ik er een blik op, en dan is het ook weer klaar.

1 Comment

Leave A Reply

Navigate