Niet betaalde werkdag

Man man man man. Waarom kan ik niet gewoon op de vraag ‘En, heb je morgen al lekker weekend?’ antwoorden met ja.

Een oppervlakkige vraag als manier om een gesprekje te voeren tijdens een brainstormsessie.

Gewoon zeggen ‘Ja, lekker weekend. Nee, geen speciale plannen, lekker rustig aandoen. En jij? Heb jij al lekker weekend?’ Zo moeilijk is het allemaal niet.

Maar nee, nee ik moet weer prediken dat ik wel vrij heb, maar dan tussen aanhalingstekens, want op de dagen dat ik niet werk, niet betaald werk dan hè, (zeg ik er nog even expliciet bij) ben ik vaak nog drukker, druk met huishouden en gezin, ja, alle dingen waar ik niet aan toe kom, wanneer ik ‘werk’, moet ik op die dag doen. Boodschappen, de was, tandartsbezoekjes, alle speelafspraakjes van de kinderen. Dus terugkomend op je vraag, morgen heb ik een niet betaalde werkdag.

Man man man man. Ik geloof dat ik het vriendelijk bedoelde praatje helemaal doodgeslagen heb.

Leave A Reply

Navigate