zelf evaluatie

Ik had besloten om na een week schrijven – waarom heb ik zoveel moeite met het woord bloggen? – mezelf te evalueren. Na zeven stukjes te hebben geschreven, niet voor niets het getal van de volheid, zou ik terugkijken op mijn activiteit. Maar dat ik een bijzonder slechte rekenaar ben, dat weten de meesten wel, en alles waar getallen en/of eenheden aan te pas komen, dat gaat mis bij mij. Ik blijk al 8 blogs te hebben geschreven.

Desalniettemin hier een stukje review. De onderwerpen om over te schrijven die komen eigenlijk vanzelf wel. Het is ergens wel leuk om voor jezelf een doel te hebben elke dag ergens over te schrijven, want dat maakt dat je geest ook wat meer openstaat. Iets wat je ziet, hoort, leest, ervaart of meemaakt toets je aan de vraag of het leuk is om over te schrijven; of er een ‘verhaal(tje)’ inzit.

Het tempo van elke dag schrijven, houdt ook een beetje de vaart erin. Als ik één of twee keer per week iets zou schrijven, dan zou het elke keer een heel gewichtig iets moeten zijn. Nu ik elke dag móet schrijven, heb ik die luxe niet, en is het meer een kwestie van oefening en herhaling. En je hebt ook geen ruimte om heel kritisch over jezelf te zijn, want je móet elke dag op de publiceerknop klikken. Er valt nog genoeg te leren en te ontwikkelen, en dat is eigenlijk heel leuk. Zo hier op dit kleine hoekje van het internet.

Dus ik denk dat ik in ieder geval de komende weken op deze manier doorga. Wel ben ik volgens mij lang van stof, maar je hebt het in ieder geval tot hier gered met lezen!

3 Comments

  1. Geert Hoekstra Reply

    Al is wiskunde niet je sterkste kant, gelukkig maken je schrijfkunsten alles goed! Blijf op die publiceerknop drukken, ik volg je blog (aan commentaar te zien ook al enige) met plezier, hoe lang van stof ze ook zijn. 😉

    • Ik vind je blogs – correctie – schrijfsels kort maar krachtig, en leuk om te lezen. Zoals men vroeger op internetfora van miniaturenspellen (gemaakt door Games Workshop) zei: K.U.T.G.W.! (keep up the good work)!

Leave A Reply

Navigate