Een goede week voor de ezel

Ik begin eindelijk in een vakantieritme te komen. De kinderen ook, merk ik. Zelfs Geert doet parttime mee, want vanmiddag zagen we onszelf aan het eind van de middag zomaar op de bank liggen en afleveringen van Modern Family bingen.

Zo’n eerste vakantieweek vind ik maar niks. Het hoge tempo waarin ik de laatste weken voor de vakantie heb gewerkt, ben ik nog niet kwijt, dus ik ben nog een soort van hyper. Maar ik niet alleen, de kinderen ook. Dat was een inzichtje dat ik vorige week had: ook zij moeten wennen, even hun draai vinden. Vorige week dacht ik nog dat ik zes weken thuis niet zou trekken, de energie van de kinderen, mijn irriaties daaromtrent, het intensieve gebruik van het huis, de dagelijkse sleur van huishoudelijke taken die nooit stopt, de regenachtige dagen. Halleluja.

En toch, toch wordt het beter. Ten eerste, en vooral, mezelf vermanend toespreken niet te blijven zwelgen in zelfmedelijden. Langerzamerhand wordt iedereen ’s ochtends wat later wakker. Rustiger ook overdag. Met mooi weer buiten spelen, met regen hangen voor de tv. En zo eis ik ook zelf de tv overdag op om een beetje series te kijken. Overdag nog wel! Soepeler worden. Je achtste ijsje vandaag? Ja hoor, geen probleem. De verplichte wekelijkse boodschappen wordt een gezamenlijk uitje.

Ik vind het leuk om me te focussen op mijn eigen doelen voor deze zomer. Elke dag in ieder geval rond de 2km hardlopen en gemiddeld rond de 8ooo stappen zetten. Ik heb zelfs een verzwaard vest gekocht om het wandelen uitdagender te maken.

Wie is deze vrouw??

1 Comment

  1. Geert Hoekstra Reply

    Haha, betrapt! Wie had gedacht dat de man die ’thuiswerkt’, zich zo makkelijk zou laten verleiden door een Modern Family-marathon op de bank? Waarom doen wij eigenlijk niet mee met die ijsjes?🍦#snickerofmarsijsjes Waarschijnlijk moet ik dan ook dat verzwaarde vest gaan overwegen… na het zomerseizoen dan. 😜

Leave A Reply

Navigate